torstai 30. syyskuuta 2010

To the island before dark - the fastest soup

Syyskuun illat pimenevät nopeasti. Juuri nyt alkaa hämärtää puoli kahdeksalta ja tasalta on jo ihan pimeää. Jos aikoo ehtiä merelle valoisan aikaan, pitää kaupungista startata viideltä. Veneen haku ja tavaroiden lastaus sujuvat kumman nopeasti, kun aurinko on laskemassa. Happirikkaan merimatkan jälkeen on ensimmäisenä mielessä lämmin ruoka. Siihen tarpeeseen sopii maailman nopein vihanneskeitto, joka tehdäänkin raasteista. Jos joku tietää vielä nopeamman, kuulisin siitä mielelläni. Haudutetut ja kermaiset sosekeitot ovat paljon parempia aina kun on aikaa, mutta kukaan ei huomaa eroa mereltä tultaessa, koska nälkä on paras kokki!

Resepti raastekeittoon
Juureksia esim. porkkanaa, purjoa ja juuriselleriä raasteena
persiljaa tai muita yrttejä
2 dl kermaa
n. 2 dl kiehuvaa vettä
mausteita maun mukaan

Kasvikset, kerma ja mausteet pyöräytetään tasaiseksi soseeksi monitoimikoneessa ja niihin lisätään kiehuva vesi. Syödään heti. Lisukkeena kuvassa mozzarella-salaattia ja lämpimiä leipiä Taika Ruisleivästä. 


It´s dark already at 8 o´clock and it´s nice to get to the island before it. Everybody is cold and hungry after the boat trip. The fastest vegetable soup ever: use your favourite root vegetables. Mash them and some herbs and cream in a blender or in a multifunction machine. Add boiling water. That´s it! Serve with hot sandwitches and mozzarella salad like in the picture. If somebody knows a receipt for a faster soup, I would like to know.

2 kommenttia:

  1. Ihana tunnelma, tossut ja takkatuli.

    VastaaPoista
  2. Kiitos blogin ensimmäisestä kommentista. Kiva, että tunnelma välittyy kuvasta :)

    VastaaPoista