keskiviikko 20. lokakuuta 2010

The small red orche cottage

Eilisen postauksen natoni sisältä vaaleansininen aitta on sievä ja punamultainen ulkoa. Kesäisin siellä temmeltää kaksi pientä kivaa poikaa. Talvella se sopisi vaikka joulutonttujen kodiksi. Se tähyää meren myrskyjä ja pitää tilalle vahtia korkealta kalliolta.

The small red ochre cottage of the sister of my husband is just as cute outside. It´s standing on a high rock watching the sea.

Aitan naapurissa on pieni punamultainen savusauna, joka lämmitetään kesällä joka ilta. (Siinä ainakin asuu tonttu!) Nyt ei rantalaiturilta pulahtaminen ole enää yhtä houkuttelevaa, mutta sitäkin virkistävämpää 6 asteiseen veteen. Ranta-aittakin on punamultainen.  Veneen poijun ketju osoittaa edelleen kiitettävää urheutta lokakuun myrskyillä. Puiden ja sammaleisten kivien keskellä on suojaisa pihapöytä, jossa aina juhannuksen tienoilla kokoontuu koko suku traditionaaliseen, meluisaan ja pitkään ruokailuun. Viimeksi nautittiin mm. naton reseptillä tehtyä Lapin ukon porokeittoa. Se on niin hyvää, että natoni voisikin kirjoittaa vaikka tämän jutun kommenttikenttään reseptin : )

2 kommenttia:

  1. Ehkä tässäkin yhteydessä on hyvä muistaa pahoitella naapureille joka kesä aiheutuvaa meluhaittaa :)

    Käly kirjoittaa niin kauniisti, että toki jaan reseptin tässä kanssanne.

    Kyseessä on perinteinen lappilainen ruoka:

    Lapin ukon keitto

    Ainekset:
    perunoita
    poronkäristystä
    vettä
    viherpippuri -koskenlaskijaa tms.

    Ohje:
    Perunat kuoritaan ja pilkotaan lusikkapaloiksi, ja keitellään lähes kypsäksi isossa kattilassa. Sekaan laitetaan valmiiksi käristettyä poronlihaa ja vettä sekä juusto pilkottuna jotta sulaa paremmin. Lämmitetään vielä kiehuvaksi ja sitten vain syömään. Ruokajuomaksi sopii erinomaisesti olut tai täyteläinen punaviini.

    Keitosta saa helposti erilaisen kokeilemalla erilaisia juustoja. Esimerkiksi jos vaihtaa käristetyn poronlihan savupororouheeseen ja juuston sinihomejuustoon, keitto muuttuukin Savuporokeitoksi :)

    Ja hiilareita voi vähentää jättämällä pois perunat, mutta tällöin keitto ei saostu ihan samalla lailla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, nato. Ssuosittelen kokeilemaan, keitto sulaa suuhun.

    VastaaPoista