keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Low carb Plum pie

Tuoreet vastapoimitut luumut ovat ihania. Nyt niitä pitääkin odotella vuoden verran, koska viimeiset poimittiin juuri. Meistä luumut maistuvat parhailta sellaisenaan, mutta jos tekee mieli leipoa niin tässä resepti vähähiilihydraattiseen versioon luumupiiraasta.

Vähähiilarinen luumupiiras

150 g voita
makeutusainetta/steviaa
1 muna
0,5 dl saksanpähkinärouhetta
hiven suolaa
0,5 dl kermaa
lusikallinen raastettua sitruunan kuorta
5 dl mantelijauhetta (voi tietenkin käyttää vehnä-/spelttijauhoja, jos ei halua low carb.)
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl siemenä (auringonkukka)
600 g luumuja
Vaahdota rasva (huoneenlämmin) ja makeutusaine ja sekoita niihin muna. Lisää pähkinärouhe, sitrunan kuori, suola ja kerma. Lisää mantelijauhe ja leivinjauhe. Nypi taikinaksi. Painele litteäksi ja kääri kelmuun. Jäähdytä jäkaapissa ainakin puoli tuntia. Voitele irtopohjavuoka. Painele suurin osa taikinasta sen pohjalle ja reunoille. Poista luumuista kivet ja halkaise 4 lohkoksi/luumu. Levitä lumulohkot taikinapohjalle. Murenna loppu taikina päälle ja sirota pinnalle siemenet. Paista 180 asteessa 30 min.

4 kommenttia:

  1. Nam. Tätä pitää kokeilla! Tosin kaupan luumuista...

    VastaaPoista
  2. Juu, kaupan luumuista tulee ihan yhtä hyviä leivonnaisia.

    VastaaPoista
  3. Oh, kylläpä löysinkin täältä kauniin blogin! Hyppään mieluusti seuraamaan, jaan todellakin rakkauden merelliseen elämään :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kivasta kommentistasi! Hauskaa saada samanhenkistä blogiseuraa.

    VastaaPoista